Zbulohet kuptimi i veçantë i emrit të vajzës së porsalindur të Granit Xhakës (Foto)

Loading...

Dy ditë më parë Leonita dhe Xhaka u bënë prindër për herë të parë me një vajzë. Dje, Leonita zbuloi edhe emrin e veçantë të vajzës, Ayana.

Por cila është domethënia e këtij emri mjaft të veçantë?.

Ayana është një emër indirekt Kur’anor për vajzat që nënkupton një vajzë e cila ka sy të mëdhenj dhe që është e mprehtë. Rrjedh nga rrënja (sytë) AIN-Y-N, e cila përdoret në shumë vende islame.

Ndërkohë, në kulturën etiopiane, i njëjti emër nënkupton një ‘lule të bukur’.

FOTO:

Shpërndaje në:
Loading...

Add Comment